Ono o čemu se ne zna…

Čekao sam, čekao i nisam … dočekao.

Kako moji radovi u aktualnim projektima i izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu prikazanim na slijedećim stranicama, nisu organizirani (realizirani) kao moji vlastiti projekti, tako nisam ni odgovoran za informiranje publike, niti za objave u medijima.

No kako nisam dočekao baš nikakav odziv u javnosti, odlučio sam poslati ovaj materijal (prvenstveno) prema medijima, iako, da budem iskren, niti od toga ne očekujem – ništa.

22 veljače, 2020

Radio emisija U sobi s pogledom (s Damirom Fabijanićem)

Radio emisija (Hrvatski radio) o fotografskoj karijeri Damira Fabijanića (na hrvatskom jeziku).

U sobi s pogledom

8 prosinca, 2018

Promocija novog izdanja knjige „Dubrovnik…“ Damira Fabijanića u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu

Treće, potpuno obnovljeno i dopunjeno izdanje knjige „Dubrovnik…“, promovirano je u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu 29.11.2018. u prisustvu brojne publike.

Podaci o knjizi „Dubrovnik…“ (3. izdanje, izdavač Ice i pice d.o.o., Zagreb, ISBN 978-953-59658-1-7)
Autor koncepta i fotografija: Damir Fabijanić
Format: 24x24cm, tvrdi uvez
Obujam: 232 stranice (147 kolor fotografija, 36 cb fotografija, 2 zemljopisne mape)
Tekstovi: Camilo José Cela, Radovan Ivančević, Zavod za obnovu Dubrovnika,

29 studenoga, 2018

Otvorena izložba Haludizam (hoteli Haludovo 1987./2018.)

Slike iz vremena koje je prošlo, snimljene u vremenu koje nije došlo…

Jedinstveni fotografski parovi istih motiva hotela Haludovo (Malinska, otok Krk) iz 1987. i 2018. godine predstavljeni su na izložbi u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu. Damir Fabijanić je istom tehnikom (fotoaparatom na kolor negativ filmu formata 6x9cm) snimio identične vizure u razmaku od 31 godinu, u kojima je došlo do potpunog propadanja i devastacije hotelskog grada Haludovo.

“Davne 1987.

12 srpnja, 2018

TV emisija o Damiru Fabijaniću iz serije Fotografija u Hrvatskoj

Emisija „Damir Fabijanić“, iz serije Hrvatske radio televizije „Fotografija u Hrvatskoj“, premijerno je prikazana 12.01.2018. i prikazuje presjek 30-godišnjeg fotografskog stvaralaštva Damira Fabijanića kroz tekst Jasne Galjer.

Fotografija u Hrvatskoj – Damir Fabijanić

12 siječnja, 2018

Nova verzija fotografskog weba Damira Fabijanića

Dana 25.07.2017 objavljena je ova, najnovija verzija fotografskog weba Damira Fabijanića www.fabijanic.com.

Ovo je treće izdanje weba, uspostavljena u povodu izložbe Deset godina poslije (Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu, 1998).

Prva varijanta nastala je pod pokroviteljstvom poduzeća RING, dizajn je napravila Andreja Kulunčić uz pomoć Studija Kušan (zahvala prijatelju Srećku Seljanu i njegovim partnerima te Andreji, Ivi i Tomi!), a drugu varijantu  (još uvijek aktivnu http://fabijanic.com/flash.html) osmislila je dizajnerski i funkcionalno Michela Magaš (http://www.stromatolite.com/) 2005.

25 srpnja, 2017

Damiru Fabijaniću dodijeljena Nagrada HAZU za područje likovne umjetnosti za 2016.g.

Na 3. (221.) sjednici održanoj 29. ožujka 2017. Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti donijelo je Odluku o dodijeli Nagrade za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2016. za područje likovnih umjetnosti. Nagrada je dodijeljena za izložbu Dubrovnik… održanu u rujnu 2016. u Rueil Malmaisonu (Paris).

27 travnja, 2017

Obustavljeno redovno izlaženje časopisa Iće&piće

Nakon deset godina izlaženja časopisa Iće&piće, autorskog projekta Damira Fabijanića, redoviti broj za travanj otkazan je zbog nepostojanja opravdanih komercijalnih uvjeta za redovito izlaženje u ovom gospodarskom trenutku Hrvatske. Više o projektu na http://www.iceipice.hr/hr, a o razlozima na http://www.iceipice.hr/hr/clanak/ice-pice-no50-delayed.

7 travnja, 2017

30 godina samostalnog fotografskog rada

Navršena trideseta godišnjica Fabijanićeva statusa samostalnog umjetnika.

8 ožujka, 2017

Fabijanićeve fotografije u Francuskoj

U Médiathèque Jacques Baumel, u Rueil Malmaisonu, gradu-prijatelju Dubrovnika, održana je izložba Dubrovnik… Dugogodišnja želja domaćina da prikažu ovu izložbu omogućena je inicijativom Dubravke Zvrko i u organizaciji grada Rueil Malmaisona, Grada Dubrovnika i Francuskog veleposlanstva u Zagrebu. Uz tu izložbu prikazana je i izložba skulptura Hrvoja Dumančića.

13 rujna, 2016
enhr