Nova verzija fotografskog weba Damira Fabijanića

Dana 25.07.2017 objavljena je ova, najnovija verzija fotografskog weba Damira Fabijanića www.fabijanic.com.

Ovo je treće izdanje weba, uspostavljena u povodu izložbe Deset godina poslije (Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu, 1998).

Prva varijanta nastala je pod pokroviteljstvom poduzeća RING, dizajn je napravila Andreja Kulunčić uz pomoć Studija Kušan (zahvala prijatelju Srećku Seljanu i njegovim partnerima te Andreji, Ivi i Tomi!), a drugu varijantu  (još uvijek aktivnu http://fabijanic.com/flash.html) osmislila je dizajnerski i funkcionalno Michela Magaš (http://www.stromatolite.com/) 2005.

25. srpnja 2017.

Damiru Fabijaniću dodijeljena nagrada HAZU za područje likovne umjetnosti za 2016.g.

Na 3. (221.) sjednici održanoj 29. ožujka 2017. Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti donijelo je Odluku o dodijeli Nagrade za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2016. za područje likovnih umjetnosti. Nagrada je dodijeljena za izložbu Dubrovnik… održanu u rujnu 2016. u Rueil Malmaisonu (Paris).

27. travnja 2017.

Obustavljeno redovno izlaženje časopisa Iće&piće

Nakon deset godina izlaženja časopisa Iće&piće, autorskog projekta Damira Fabijanića, redoviti broj za travanj otkazan je zbog nepostojanja opravdanih komercijalnih uvjeta za redovito izlaženje u ovom gospodarskom trenutku Hrvatske. Više o projektu na http://www.iceipice.hr/hr, a o razlozima na http://www.iceipice.hr/hr/clanak/ice-pice-no50-delayed.

7. travnja 2017.

30 godina samostalnog fotografskog rada

Navršena trideseta godišnjica Fabijanićeva statusa samostalnog umjetnika.

8. ožujka 2017.

Fabijanićeve fotografije u Francuskoj

U Médiathèque Jacques Baumel, u Rueil Malmaisonu, gradu-prijatelju Dubrovnika, održana je izložba Dubrovnik… Dugogodišnja želja domaćina da prikažu ovu izložbu omogućena je inicijativom Dubravke Zvrko i u organizaciji grada Rueil Malmaisona, Grada Dubrovnika i Francuskog veleposlanstva u Zagrebu. Uz tu izložbu prikazana je i izložba skulptura Hrvoja Dumančića.

13. rujna 2016.
enhr